Vrijdagavond 7 november vond onze jaarlijkse open podium avond Becoming plaats. En wat een avond vol talent kregen we voorgeschoteld! Nadat de gastvrouwen van de avond, cheerleaders Becky & Jen (Sharon Jonker en Tinka ter Schegget) het publiek op enthousiaste wijze hadden verwelkomd, was het tijd voor de eerste act.

Een stevige eigengemaakte hiphop choreo van Dunya en Charley uit 2Vc zette de toon voor de avond. Daarna volgde het laatste schooloptreden van Yoesra uit 6V, zij had een muzikante meegenomen, samen zorgden ze voor een intiem zang en 'spoken word performance'. Toen was het de beurt aan de familie Kloos: zussen Tamar (2B) en Dana (5H) zongen een nummer van Corinne Bailey Rae en kregen daarbij ondersteuning van hun vader op cajón en van Mathilde van de Moezel uit 5H op gitaar. Mathilde gaf later op de avond ook nog een schitterend solo optreden met het zelf geschreven nummer 'Blessed by the Angels'.

Wally en Jacob uit 2V speelden en rapten het nummer 'Sterrenstof' en was daarmee eigenlijk de Nieuwe Jeugd van Tegenwoordig. Daarna zes meiden uit klas 1C, ze noemen zichzelf 'sixpack' en zij dansten vrolijk en energiek op het nummer 'All about that bass'. Joelle en Britt uit klas 3Vc met het zelf geschreven nummer 'Rosentears' waren de laatste op het podium voor de pauze; zij ontroerden menig toeschouwer met zo'n gevoelig liedje.

Na de pauze startte de bluesy band 'De Boterkoekjes' onder leiding van Amon uit 5V. Sterre uit 2H speelde een fantastische dubbelrol: actief achter de schermen bij Licht & Geluid en in de spotlight met een prachtige uitvoering van een nummer van Sam Smith. Toen was het tijd voor Gabbi en Mirre uit 3V die een prachtig tweestemmige uitvoering van het nummer 'And the boys' van Angus and Julia Stone ten gehore brachten.

Daarmee kwamen we bij de laatste drie acts van de avond: brugklassers Beerend en Bente uit 1E hadden de krachten gebundeld voor een pianostuk van Bach waarop Bente haar balletkunsten liet zien. Yasha uit 4V speelde het eigen gecomponeerde en deels van tevoren opgenomen nummer 'jammer' en had met die satirische tekst de lachers op zijn hand. Ter afsluiting klom onze conciërge Hille met zijn bluesband 'BluesBridge' het podium op. Zij speelden een aantal nummers waarbij er gezellig op het podium gedanst mocht worden...

We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te verwelkomen bij Becoming.

Foto's gemaakt door Boy Hazes