Simon kennen we al van voorgaande jaren. Mooi sopraantje, toen wel ja. Nu gaan de hoge noten uit de bocht, stembreuk! Maar wel daar weer staan spelen en zingen op dat podium. Lieke en Dara: voor het eerst, en wat een resultaat! Aanvankelijk nauwelijks door de audities heen omdat alleen op tien centimeter afstand iets te horen was. En hoe wisten zij nu het publiek te raken. Daphne, Jessy en Quincy: op de trappen voor de school al lekker uitdagend staan pronken in die prachtige jurken: de meiden hebben wel lef. Durven ze dat op het podium ook? Jawel hoor, en hoe!

Sebastian kenden we al met zijn onwaarschijnlijk bewegend lijf. Iets of iemand buiten hem zet hem aan en uit. Dit keer overtrof hij werkelijk elke verwachting: robot of menselijk.. ? Je gelooft niet wat je ziet. En dan die grote groepen dansende eerstejaars. Dat hebben we toch ook nog nauwelijks gezien op het Gerrit: zoveel lef, zoveel coördinatie, maar vooral zoveel dansplezier.

Het jaarlijkse BECOMING groeit uit tot hét jaarlijkse spektakel van onze school waarin alle kunsten samenkomen. Een eerste poging om ook foto en film op het podium te krijgen lukte nog niet omdat er technisch nogal wat bij komt kijken. Maar overigens mag de techniek dit jaar opnieuw een geweldige pluim krijgen omdat werkelijk alles vaart kon krijgen, dank zij die soepel opererende ploeg onder leiding van Abel.

Volgend jaar weer, nog groter, grootser en vooral nog veel meer een avond waar het hele GERRIT VAN DER VEEN op het podium staat om Amsterdam de beloften van de toekomst te showen. Alle deelnemers aan BECOMING 2017: We Are The Best!