Op 12 april 2016 is er op het Gerrit van der Veencollege een prachtige tentoonstelling geopend . Deze tentoonstelling laat werk zien van de leerlingen die Kunst Beeldend als examenvak hebben. Het betreft leerlingen uit 5 Havo en 6Vwo. Het is een tentoonstelling met bijzonder uiteenlopend beeldend werk: het hele spectrum lopend van abstract tot zeer figuratief wordt bestreken. De leerlingen hebben zelf een thema gekozen en daaraan gewerkt.

Een verplichte opdracht was dat de leerling een experiment moest bedenken en dat experiment vervolgens moest gaan uitvoeren om te kijken wat er uit zou komen, of het wel of niet een geslaagd kunstwerk zou opleveren of dat er een nieuwe poging gewaagd zou moeten worden om tot een beter resultaat te komen. Daar zijn zeer interessante kunstwerken uit gekomen. Ook driedimensionaal zijn er echt pareltjes te bewonderen in de vitrines die in de B-hal staan opgeteld. Zo is er onder andere een babyvoetje van speksteen dat aan alle kanten enorm zorgvuldig bewerkt is. De tentoonstelling is nog tot en met 22 april te zien in de B- hal en de gang bij de lokalen 21 tot en met 26. Daarna alleen nog te zien op deze website.