Ook dit jaar zijn we weer met de brugklassen (maar liefst drie bussen vol!) naar Heino gereden om elkaar nog beter te leren kennen. Drie dagen lang hebben de leerlingen verschillende activiteiten gedaan. De eerste dag hebben ze rond het Jacobsgat gesurvivald. Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, was de klim- en klauterpartij in de boomtoppen. Later die avond moesten ze opnieuw naar het Jacobsgat waar de leerlingcoaches hun in het pikkedonker lieten schrikken. Hoe stoer sommigen ook waren, wie schrikt er nou niet als er ineens een coach in vermomming voor je neus staat?

De tweede dag hebben alle klassen gewerkt aan hun teamspirit en kwaliteiten op het gebied van samenwerken door middel van verschillende spelletjes zoals de wandelende A en het spinnenweb. Ook hebben de leerlingen zich van hun creatieve kant moeten laten zien in Kasteel het Nijenhuis waar ze foto's moesten maken van elkaar en de beelden in de tuin. Als afsluiting was er die avond ook een bonte avond met een openingsact van de docenten: een creatieve uiting met cowboys en venetiaanse maskers waar nog lang over gepraat werd. De leerlingen wisten ons echter te overtreffen: we hebben schitterende opvoeringen van hen gezien!

Na opnieuw een korte nacht zijn we de volgende dag met de bus naar Slagharen gereden waar de leerlingen zich nog een paar uur hebben kunnen uitleven.
Moe, maar zeer voldaan, kwamen we aan het einde van de middag weer aan het op het Gerrit van der Veen.