Dinsdag 11 april was een hele drukke dag voor de groep eindexamenleerlingen muziek.
Eerst een lange repetitie en in de avond het concert. Op het programma stonden 14 muziek acts, zo verschillend als maar kan zijn.
Van klassiekers zoals the Beatles, Presley, Led Zeppelin en nummers van de actuele top 40 lijst tot eigen geschreven songs.
Hard, snel, zacht en lief. Alle stijlen van de popmuziek waren te beleven.

Het was een interessante samenstelling, net zoals de groep van dit jaar. Met een hele brede smaak wat muziek betreft. Soms controversieel, soms verrassend.
De afgelopen maanden gingen we elke woensdagochtend (veel te vroeg naar hun mening) aan de slag in de Muziekschool Amsterdam. Zoals ik op het podium heb verteld, kwamen ze met de ogen half open, nog niet ingezongen stemmen en dus nog niet helemaal klaar voor een dag in de studio's. Licht aan, versterkers aan, instrumenten stemmen en dan hoorde ik de eerste tonen. Nog voorzichtig, een beetje rommeling, maar na 10 min was de hele school wakker. Ze waren begonnen! Tussendoor enkele aanwijzigingen van mij, overleg met elkaar, zoeken naar de beste oplossing voor de interpretatie.

Het was echt een plezier om met ze te werken, want ik had er zeer veel vertrouwen in dat het einddoel zou worden bereikt. En dat klopte omdat de eindpresentatie echt een zeer geslaagde voorstelling is geworden.
Ze deden alles wat we hebben afgesproken en geoefend, ondanks een zere keel of buikpijn. Echte musici.

Een aantal van hen gaat wel door met muziek - ze zijn zich aan het voorbereiden voor het conservatorium of hebben plannen om hun eigen muziekproductie/song writing door te zetten. Hopelijk horen wij nog van ze in de toekomst.
En dan kan ik (zoals ik al vaker heb mogen doen) met trots zeggen: 'Dat was een leerling van mij.'
Voor nu neem ik afscheid van ze en wens ze allemaal heel veel succes met hun carrière!
Amy, Eva, Mila, Kayla, Sam, Amber, Joep, Stijn, Cody, Julian, Tom - Bedankt!