Ook dit jaar hebben we op 5 juni het Gerrit van de Veen College weer een spetterende goedendoelendag georganiseerd.

Het doel waar vandaag geld voor is ingezameld is de de Dogonstam uit Mali. Deze groep leeft een geïsoleerd bestaan en weet al eeuwenlang de eigen cultuur en tradities te behouden. Het is een modelsamenleving waarin mannen en vrouwen gelijk zijn en families voor elkaar zorgen. Door onder andere oprukkende woestijn, leegloop (door gebrekkig onderwijs in de dorpen) en extremistisch geweld komt deze stam ernstig in de verdrukking.

En wat was het weer een succes! In de klaslokalen en gangen werd geld ingezameld met optredens, heerlijke zelfgemaakte lekkernijen en de meest uiteenlopende activiteiten. Maar ook rond de school viel veel te beleven. Zo werden er in de binnentuin toneelstukken opgevoerd en liepen leerlingen tijdens de sponsorloop rond het schoolgebouw ook een prachtig bedrag bijeen.

Na het opruimen kwam iedereen bijeen in de aula waar genoten werd van verschillende optredens van leerlingen en fanatiek werd geboden op objecten en diensten tijdens de veiling. Als allerlaatste werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Met de prachtige schenking van leerlingenraad, kwam het eindbedrag op: €4225,-. Een bedrag waar de Dogonstam uit Mali zeker een waterput mee kan aanleggen en waar wij met zijn allen ook best trots op mogen zijn!