De afgelopen twee weken schreven alle derdeklassers gedichten onder leiding van vakdocenten van de School der Poëzie, in het kader van VERS, een lande-lijke poëziemanifestatie rond de vijf genomineerden voor de VSB Poëzierevueprijs 2013. In iedere klas waren er vier genomineerde leerlingen die tijdens de VERS-revue hun gedichten mochten voordragen.

Mieke Priesman (2VA), Neeltje van Os (3HC), Indigo Burnett (3VC) en Boye Ingwersen (3VD) zijn de winnaars van de VERS Poëzierevue die vorige week dinsdag plaatsvond in Amsterdam. De jonge dichters presenteerden hun eigen gedichten voor een boorde-volle zaal in het Theater van 't Woord. Aan het einde van een afwisselende literaire show ontvingen zij uit handen van juryvoorzitter en Amsterdamse stadsdich-ter Menno Wigman de prijzen. De jury - waarin ook collega/dichter/filosoof Henk van der Waal plaatshad! - was enthousiast over de overtuigingskracht, de on-gewone woordenschat en het gevoel voor klankkleur van de jonge dichters, aldus Menno Wigman.

Lees hier de winnende gedichten. poezie

Bekijk hier de finalisten van het Gerrit van der Veen College bij de VERS poezieRevue in de OBA met de jury op het podium. Deze jonge dichttalenten staan op woensdag 22 mei 2013 in de landelijke finale!