Woensdag 23 mei 2012 streden 30 jongeren uit Nederland en België in een tot de nok toe gevuld MC Theater in Amsterdam om de finaleprijs van VERS, het poëzieproject van de School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Onze Amina Nzari uit 3VC won daarbij de 3e prijs!

In december 2011 namen alle derde klassen van het Gerrit van der Veen College deel aan één van de VERS-voorrondes. Luka Lotze (3HC), Amina Nzari (3VC) en Omar de Jong (3VA) wonnen daarbij respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs. Jerrano Gibbs (3HC) ontving een prijs voor de beste voordracht. Noa Selles (3VB), Esther Murdock (3HA), Manu Uumar (3HB) en Lennart Roodenburg (3VD) viel een eervolle vermelding ten deel. Winnaars van de eerste, tweede en derde prijs werden genomineerd voor de finale.

Bij de finale op 23 mei, ontving Amina Nzari de derde prijs uit handen van juryvoorzitter en dichteres Anne Vegter. De  presentatie van het evenement was in handen van Hadassah de Boer.

amina nzari