Gerrit sport

De lessen korfbal en basketbal zijn afgesloten met sportmiddagen. De korfbalsportdag is gewonnen door 1A. De basketbalsportdagen door 2VC en 3HA. De 5 HAVO-leerlingen hebben over het algemeen prima werk geleverd als scheidsrechters en regelaars.

Afgelopen zaterdag hebben Zino, Mick, Toto en Constance de eer van het Gerrit van der Veen College verdedigd op het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien in de sporthallen-Zuid.
In de hal staan zo’n 60 roei-ergometers opgesteld want heel veel roeiers van Nederland doen  mee aan deze Nederlandse kampioenschappen. Het is een enorm spektakel met iedere heat een lichtshow en videobeelden voor het publiek. In zo’n heat gaan de roeiers in een paar minuten  helemaal stuk van inspanning.
In die ambiance is er ook even tijd voor de scholieren-kampioenschappen.
Wij moesten het als enig gemengd team opnemen tegen het Vossius, Barlaeus, Cygnus, Pieter Nieuwland en het Geert Groote die met louter mannenteams aantraden. Onze leerlingen hebben begrijpelijkerwijs niet gewonnen, maar hebben zich kranig geweerd.

Verder wordt er iedere dag nog gesport:
Maandag: streetdance
Dinsdag: kickboksen
Woensdag: Basketbal
Donderdag: Tennis
Vrijdag: Zelfverdediging voor jongens

De zelfverdediging voor jongens is afgelopen en stond onder leiding van Thomas van Sonsbeek en Tommy Kitz. Leuk als oud-leerlingen in een geheel andere rol weer in school terug keren. Ze hebben het erg leuk gevonden en erg goed gedaan.
Na de Kerst start de duikcursus en de zelfverdediging voor meisjes.