In april kwam het columnistenteam van Nowhere in de les Nederlands een gastles geven aan de vierdeklassers over het schrijven van een column, waarna de leerlingen zelf een column schreven. De opdracht was vrij: schrijf een column over iets dat je fascineert of irriteert. De onderwerpen waar de leerlingen over schreven, waren bijvoorbeeld brugklasser met rolkoffers, wakker worden, openbaar vervoer, ouders, school en streven naar perfectie. De leerlingen kozen in hun eigen klas de beste tien columns en uit die selectie koos Nowhere weer de beste columns. De leerlingen van die columns mochten hun column voordragen op het festival.

Op vrijdag 17 mei jl stroomde Nowhere vol met scholieren van vijf middelbare scholen uit Amsterdam voor de prijsuitreiking. Daar droegen de leerlingen hun column voor aan een jury van journalisten, schrijvers en columnisten en een publiek van medescholieren. Onze havoleerlingen namen het op tegen het Bredero Lyceum en onze vwo-leerlingen streden tegen het Ijburg College. Aan het eind van de dag zijn de winnaars bekend gemaakt en het Gerrit van der Veen College is in de prijzen gevallen. De prijs voor 'best geschreven column' ging in 4 havo naar Janna Grosfeld (4HA) en Sophie Schuitenmaker (4VB) won deze prijs in 4 vwo. Ruben Lijbers (4VA) bemachtigde de tweede prijs. Leva Konate (4VA) en Yoesra Saad (4VC) kregen een eervolle vermelding. De sectie Nederlands is trots!