Er gebeurt door het schooljaar heen zo veel op ons podium en ook op verschillende podia elders in Amsterdam waar leerlingen bij betrokken zijn, dat wij besloten hebben "Becoming" vanaf dit jaar al in november te organiseren. Dan botst dat niet meer met alle theatervoorstellingen, , de muziek en beeldende presentatieavond, de schoolvoorstelling, het Rozentuin Festival en nog zo wat.

Wat stond het podium op 22 november bol van talent zeg. Wat dat betreft was het niet te vroeg. Het niveau van alle optredens lag hoog en was divers. Het was een lust voor het oor, maar ook voor het oog. Want er is ook gedanst en de Licht en Geluid Club maakte er een mooie licht en geluid en rook show van.

"Sweet Child of Mine" deed mij terug denken aan mijn jeugd. Een cadeautje van de band Error, leerlingen uit 3V die pas twee maanden samen spelen. Ga alsjeblieft door. And come back on this stage! Dr. Gerrit speelt al twee jaar, of mogelijk anderhalf jaar, daar kregen de presentatoren ruzie over. Hoe dan ook, deze band is enorm gegroeid, wat mij betreft aan het opnemen van een CD toe met een repertoire van wel zeven nummers!

Mirre en Gabbi, wat een pareltjes! Wat zongen zij klein en fijn, zichzelf begeleidend met hun gitaar. Wat heb ik ontspannen zitten luisteren die avond. En ik was nog wel aan het werk! Een avondje uit op mijn eigen werk! Top.

De bands Grootspraak en Stoer hadden heel wat decibels in huis, maar speelden zo mooi. Niet te hard elke band met een eigenheid. Aanvullend op de eerder genoemde groepen.

Yoesra liet zich dit jaar zelfs begeleiden door een van de bandjes en zong dus weer de sterren van de hemel.

Janneke speelde achteloos, maar goed op haar kleine gitaartje en zij zong samen met Kyra "Buttefly, fly away". Een aangename verrassing; zij hadden het podium nog niet eerder betreden.

En natuurlijk hebben wij tussendoor genoten van Annelijn en Lea en later nog van Priscilla en Noelle met hun strakke gechoreografeerde dansen. Met een "Lucia Marthas" stempel. Het smaakt naar meer, dames!

Al dit moois werd aan elkaar gepraat door twee quasi verlegen theater leerlingen uit de examenklassen. Kick en Jasper, van jullie droge humor heeft de zaal genoten.

Op de valreep kwam Mathilde de zaal binnen gevlogen, na een eerder optreden die avond in Rotterdam (!). Zij sloot af in stijl, zoals we van haar gewend zijn, van school en van TV. Een prachtige finale.

Iedereen die aan Becoming 2013 heeft meegewerkt, hartelijk dank! Het was een onvergetelijke avond. Bekijk hier de foto's.

Michel Velu

boyhazes-20131122-3216