Zij doen mee aan VERS 2014: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. In de afgelopen weken schreven ruim 170 jongeren van het Gerrit van der Veen College een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. 'Dichters' in de dop brengen hun eigen werk op de planken in Theater van 't Woord.

VERS PoëzieRevue
De VERS PoëzieRevue is een literaire theatershow waarin de jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol spelen. Tussen de voordrachten door is er een optreden van VSB Poëzieprijs genomineerde Miriam Van hee, zinderende flamenco muziek van Erminia & Arturo en percussie van Baykal Dogan. De voordrachten van de jongeren worden ondersteund door live muziek van pianist Polo de Haas en drummer Marnix Stassen. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury en de weg naar de grote finale
De jury selecteert vier winnaars en reikt een prijs uit voor de beste voordracht. Deze jonge dichters gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 28 mei 2014 in het MC Theater in Amsterdam. De jury bestaat uit Miriam Van hee, Thomas Möhlmann, dichter en medewerker bij het Nederlands Letterenfonds, Frank Siddiqui, journalist en communicatieadviseur en Henk van der Waal, docent Nederlands en filosofie aan het Gerrit van der Veen College.

U bent van harte uitgenodigd om de VERS PoëzieRevue bij te wonen.
- Datum Maandag 2 december 2013
- Tijd 14:00 uur
- Locatie Theater van 't Woord, in de OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam

Graag even aanmelden via vers@schoolderpoezie.nl of tel. 020-330 7817

poezie