Juryvoorzitter Thomas Möhlmann reikte samen met dichter en VSB Poëzieprijs genomineerde Miriam Van hee reikte aan het einde van een afwisselende literaire show de prijzen uit aan de vijf jonge dichters. Zij gaan door naar de landelijke finale op woensdag 28 mei 2014 in het MC Theater in Amsterdam. Lees hier de gedichten.

Voorafgaand aan de VERS PoëzieRevue schreven ruim 170 derdeklasleerlingen van het Gerrit van der Veen College uit Amsterdam hun eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2014: hét poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. De leerlingen lieten zich bij het schrijven van de gedichten ook inspireren door één van de vijf genomineerden dichters voor de belangrijkste prijs in het Nederlandse taalgebied; te weten Maria Barnas, F. van Dixhoorn, Micha Hamel, Miriam Van hee en Antoine de Kom.

De jury was enthousiast over het niveau van de gedichten en de manier waarop de jongeren de taal naar hun hand wisten te zetten en bewonderde het lef van de jonge dichters en de vrijheid die ze hadden genomen in hun gedichten. Ook was de jury enthousiast over de aandacht die de scholieren wisten op te brengen voor de poëzie. De jury bestond naast Miriam Van hee uit Thomas Möhlmann, dichter en medewerker bij het Nederlands Letterenfonds, Frank Siddiqui, journalist en communicatieadviseur en Henk van der Waal, docent Nederlands en filosofie aan het Gerrit van der Veen College.

Op naar de finale op 28 mei in het MC Theater te Amsterdam! We hebben (bijna) jaarlijks een prijs gewonnen ... dit jaar gaan we voor de hoofdprijs!

poezie.1