Dit jaar was het een extra koude dag, er was een middagtemperatuur van 2 °C en er stond een frisse wind. In de ochtend heeft het zelfs even gesneeuwd, zodat toen de kinderen in de middag aankwamen, er ook nog een dun laagje sneeuw te zien was op delen van het parcours. Ook door de natte sneeuw die was gevallen was het parcours extra glibberig geworden. Al deze weersomstandigheden zorgde ervoor dat dit niet zomaar een lichte uitdaging(challenge) was. Dit was een echte survival-run voor 'diehards'.
Het parcours begon en eindigde op de atletiekbaan van sportpark Ookmeer. Er waren vervolgens 3 rondjes afgezet in het bos die je verschillende keren aflegde tijdens de run.
Aan het begin van het parcours stond een toren van strooibalen je al op te wachten. Hier overheen komen was nog maar de opwarmer voor de verschillende boomstammen die je nog te wachten stonden. Je rende over modderige bospaden, over kleine heuveltjes en over grote boomstammen. En nadat honderden kinderen al over deze bospaden hun voetstappen achter gelaten hebben worden de natte modderige bospaden alleen nog maar glibberiger. Hou ouder je was hoe steviger je in je schoenen moest staan om je tijdens deze run staande te houden.

Deze middag hebben kinderen van verschillende leeftijden in aparte rondes verschillende afstanden door de sloterplas afgelegd. De kinderen die mee deden waren afkomstig van vele scholen door heel Amsterdam. Kinderen die nog op de basisschool zitten, van groep 5 t/m groep 8. Maar ook veel kinderen uit de 1e t/m de 6e klas van het voortgezet onderwijs. Elk half uur begon er een nieuwe leeftijdsgroep. Zo waren de kinderen uit groep 5 de eerste die van start gingen en de tieners uit de bovenbouw, klas 4,5 en 6, de laatste die dit parcours aflegden. Ik was één van die laatste. Ik vond de cross challenge zwaar, vooral vanwege de weersomstandigheden en de enorme hoeveelheid modder waardoor je moest rennen. Ondanks dat het zwaar was heb ik de run toch afgemaakt en ik was trots op mezelf. Het was een leuk evenement om aan mee te delen en ik heb de medaille (voor het finishen) als bewijs.
Vele kinderen hebben deze dag genoten en dat zullen ze vast en zeker volgend jaar weer doen. Hopen op betere weersomstandigheden volgend jaar!

Door Dawn Verkerk
6VB