Authenticiteit:

wat maakt jou anders dan anderen,
hoe vind je uit wat jou authentiek maakt,
en wat brengt die authenticiteit je op je levenspad?

Een inspirerende en interactieve ouderavond rondom het thema authenticiteit, gebracht door
Stichting FC de Krachtpatsers*.

Als ouder van een kind in de leeftijd van 12 tot 18 jaar weet u als geen ander hoe uitdagend het ontwikkelen van een authentieke identiteit voor jongeren kan zijn.
Het is leren hoe je te midden van leeftijdsgenoten jezelf kunt en durft te zijn. Weten waar je voor staat, zelfkennis. Leren hoe je buiten kaders kan denken, in kansen en mogelijkheden met oog voor realiteit en haalbaarheid.
Dit zijn denkprocessen die voor jongeren een uitdaging kunnen zijn, zeker wanneer zij omringd zijn door vele anderen die 'iets van hen willen' en wanneer zij ook nog te maken hebben met de eigen gedachte- en gevoelsprocessen.

Op deze ouderavond krijgt u inzicht in hoe deze denkprocessen in gang kunnen worden gezet: hoe kan authenticiteit bij jongeren worden ontdekt en aangemoedigd en zelfidentiteit fungeren als buffer tegen stress of falen? U doet kennis op over processen op school zoals 'conformiteit' en de 'self-fulfilling prophecy', en over hoe (leren) omdenken een sleutel kan zijn tot het creëren van nieuwe mogelijkheden.
Daarbij dient onderwijs probleemoplossend, kritisch en creatief denken te stimuleren.

Kortom: een avond waar iedereen zeker inspiratie uit zal kunnen halen.
U bent van harte welkom!

Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur.
Aanvang 19.45 uur en rond 21.45 uur afronding.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje** en een hapje.

Wilt u indien mogelijk vooraf laten weten of u komt middels een email naar ouderraad@gmail.com .

*FC de Krachtpatsers is een organisatie van eigenzinnige professionals die makkelijk aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Zij zijn psycholoog, coach, trainer of onderwijskundige en delen een passie voor jongeren en onderwijs. In hun trainingen op scholen aan zowel leerlingen als docenten staan het creëren van meer zelfbewustzijn, het maken van keuzes, het leren omdenken naar kansen en het stimuleren van leiderschap centraal.
**Wijn 1 euro.