Een afgeladen Stadsschouwburg afgelopen woensdagmiddag.
Scholieren uit heel het land én België waren aanwezig om hun klasgenoten aan te moedigen tijdens de Poëzie VERS finale.

Een project van De School der Poëzie waarin leerIingen met behulp van workshops op school kennismaken met poëzie, zelf gedichten schrijven en performen. In de finale stonden maar liefst drie leerlingen van het Gerrit. Jorn Sparrius (3HD), Busi Dawkins (3VA) en Kylan van Houten (3VA) droegen allen hun zelfgeschreven, prachtige gedicht voor. Zij waren eerder al geselecteerd tijdens de Amsterdamse voorronde in februari. Kylan ging er uiteindelijk vandoor met een prijs, zij won die voor beste voordracht.
De jury, met daarin onder anderen de Vlaamse dichter Peter Verhelst, roemde Kylan om haar indringende maar ingetogen toon en de stilte die zij gebruikte om 'de woorden te dragen'.

We zijn trots op deze leerlingen die voor een zaal vol met onbekende leeftijdgenoten hun creativiteit en diepste gevoelens durfden te tonen. Hieronder het gedicht van Kylan (dat je eigenlijk zou moeten horen...). zonder titel

ga
ga dan