Van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september maken de vijfde klassen een buitenlandse reis. De leerlingen konden in mei een keuze maken uit een reis naar Barcelona, een reis naar Berlijn of een surfkamp in Mimizan in Frankrijk.

In Barcelona verblijven de leerlingen in het Centric Point Youth Hostel in de wijk Gracia en bezoeken ze in ieder geval de Sagrada Familia, Parc Guëll, Camp Nou en Palau de la Música.
In Berlijn verblijven de leerlingen in het Pegasus hostel in de wijk Friedrichshain en staan onder andere de Berlijnse muur, Sachsenhausen, het Museuminsel en het Bauhaus Archiv op het programma.
In Mimizan verblijven de leerlingen in chalets op een camping en krijgen ze ieder dag surfles.

Inmiddels is de inschrijving voor de buitenlandse reizen gesloten en worden de voorkeuren geteld. In de eerste week van het nieuwe schooljaar zal de definitieve indeling bekend worden gemaakt.