Vorig jaar zamelden we met Gerrit Goes Mali geldt in voor de Dogon, een door meerdere gevaren bedreigde stam in het oosten van Mali. Met elkaar hebben we bijna 4000 euro ingezameld, geld dat besteed werd aan een waterpomp, zodat de mensen daar schoon drinkwater hebben. Inmiddels is de pomp geïnstalleerd en in gebruik genomen. Hieronder een bericht van Liesbeth Spigt, die de foto ter plaatse heeft genomen.

PBM TanuaIbi 48 kopie

Aagje en Liesbeth, de dames van de Stichting Dogon in Mali, denken met veel plezier terug aan de zeer warme zomerdag waarop Gerrit voor Mali ging!
Ze schrijven:
"Zoals jullie weten hebben we als stichting Bloemendaal – Dogon een aantal projecten lopen in Mali. Het goede nieuws is dat op alle gebieden het werk prima gaat, ondanks de spanningen die er zijn in het land, maar waar op dit moment niet..
Jullie school ging voor een pomp. Geweldig, want zo’n pomp is essentieel voor een dorp. Tuinen kunnen aangelegd en onderhouden worden b.v. door een vrouwencollectief, er is nu schoon drinkwaterbij huizen en de school .
We weten nu waar de pomp geplaatst is en hebben wat foto’s voor jullie ( zie latere mails)
Mochten er nog vragen zijn, b.v. van een technisch iemand die meer wil weten over deze nieuwe pomp of de manier waarop het waterbeheer geregeld is, laat het ons weten! Nogmaals heel veel dank ,mede namens de bevolking van Tanuam Ibis! Aagje en Liesbeth"