Het is weer zover! Op 17 en 18 november zijn de Kunstdagen van het Gerrit! Voor alle tweede klassers. Twee dagen waarin ze volop bezig gaan met kunst maken, kunst beleven, kunst bedenken ... Een gouden tijd - wat zeg ik? - Een Gouden Eeuw! in twee dagen!!!
Want daar gaan we ons door laten inspireren en verleiden: De Gouden Eeuw. We maken een creatieve buiteling met de tijd. We brengen onszelf terug naar die bijzondere periode uit ons eigen verleden, én we brengen het bijzondere van dat verleden naar onze eigen tijd. Want wie wil er nou niet de Rembrandt in zichzelf aanboren, of als een moderne Willem Barentsz op creatief ontdekkingsavontuur gaan, of als Constantijn Huygens met een innerlijke telescoop de oneindige ruimte van je brein afzoeken naar nog onontdekte werelden.

Dit jaar werken we samen met verschillende culturele plaatsen en gezelschappen in Amsterdam. De leerlingen zullen kunstenaars ontmoeten in Het Rijksmuseum en in theater Bellevue waar we samen werken met Theatergezelschap De Tafel van vijf. Ook bij productiehuis NowHere in Amsterdam- Oost gaan ze aan de slag met verschillende kunstenaars. Maar natuurlijk geven ook onze ‘eigen’ Gerrit kunstdocenten acte de présence met verschillende workshops.
Tijdens de geschiedenislessen heeft de geschiedenisdocent de leerlingen al meegenomen door deze bijzondere tijd en tijdens de workshops wekken ze de Gouden Eeuw tot leven!

In het Kunstdagenboekje vindt u alle informatie die tijdens deze dagen belangrijk is.