Op een donkere dinsdagmiddag staat 6V wat nerveus in de lobby van de Stadsschouwburg. In drie groepen krijgen alle leerlingen uit 6V een theaterworkshop ter voorbereiding op de voorstelling ‘De dingen die voorbijgaan’.

Doel van de workshop is voelen hoe het is om een geheim bij je te dragen en vooral ervaren hoeveel je kunt zien als je naar stil theater kijkt. Met behulp van een soort ‘Wie is de mol-opdracht’ met plastic bekertjes en met het maken van verschillende tableaux vivants over families kwamen de leerlingen dichterbij de theatrale vorm van het stuk.

Aanstaande dinsdagavond zullen we met heel 6V naar de voorstelling van deze prachtige roman van Louis Couperus gaan kijken. Ik ben benieuwd of de leerlingen daadwerkelijk anders naar de voorstelling zullen kijken.

6V workshop