Enfants Terribles op het Gerrit van der Veen College!
Een groep leerlingen van onze school doet mee met het theaterprogramma Frascati Issues: Enfants Terribles dat van dinsdag 7 februari t/m zaterdag 11 februari in Frascati plaatsvindt. Het is een programma met voorstellingen, performances en een heuse rechtszaak waarbij kinderen volwassenen een spiegel voor houden en hún blik op de wereld tonen. Geen kindervoorstellingen dus, maar voorstellingen mét kinderen, vóór volwassenen. Omdat het hoognodig is het leven vanuit een nieuw perspectief te bezien. Omdat kinderen het misschien wel beter weten!

Onze leerlingen doen mee aan:

De Rechtszaak tegen de Volwassenen
wo 8 feb (19:30u)
In deze rechtszaak roepen kinderen de volwassenen ter verantwoording. Want zij maken er een puinhoop van: de natuur gaat naar de gallemiezen, ruzie ligt overal in de wereld op de loer en de leugen regeert. In deze speciaal voor Enfants Terribles gecreëerde rechtszaak neemt een grote groep kinderen het voortouw, ondersteund door een aantal prominente getuige-deskundigen onder wie Greenpeace campagneleider Faiza Oulahsen, Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuyzen en Bernt Schneiders directeur van het VSB fonds en voormalig burgemeester van Haarlem en Bloemendaal. Het definitieve oordeel is uiteindelijk aan de kinderrechtbank onder voorzitterschap van hoofdrechter Jeroen de Man.

My Future Life: drie solo’s & een duet
do 9 feb (20:00u), vrij 10 feb (20:00u)en za 11 feb (17:00u en 20:00 u)
Vier uiteenlopende (duo)makers die nog niet eerder met een kind werkten, sloten zich een aantal weekenden op met een brugklasser en mixten wereldbeeld, interesses en (theater)taal. Drie solo's en een duet van elk 15 minuten die achter elkaar.

Kijk hier voor het hele programma.

Frascati