020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Schooljaar 2017-2018 is weer begonnen!

De leerlingen hebben elkaar weer gezien, ik heb hen toe mogen spreken in de aula, ze zijn met de mentor bijeen geweest en daarmee is de kop er af. Welkom (terug) op het Gerrit, welkom in schooljaar 2017-18. Een schooljaar dat hopelijk veel moois en goeds brengt.

Het Gerrit van der Veen College is een school die volop in ontwikkeling is. In de zomer is de hal en conciërgeruimte verbouwd en heeft onze website een nieuw uiterlijk gekregen. Dat zijn hele concrete ontwikkelingen en veranderingen. Andere ontwikkelingen en veranderingen zijn misschien minder duidelijk zichtbaar maar toch wel degelijk gaande. De focus ligt op leren, ontwikkelen en verbeteren, passend bij de verbeteropdracht vanuit de onderwijsinspectie.

Op het Gerrit hebben we een hele fijne en veilige sfeer. Je kunt hier zijn wie je wilt zijn. Dat is heel belangrijk. Die sfeer willen we behouden. Daarbij willen we een school zijn waar het leren voorop staat en waar we ambitie, creativiteit, kwaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel hebben. En dat vragen we dus ook van onze leerlingen. Ambitie, creativiteit, kwaliteit en ontwikkeling. Uiteindelijk kom je naar school om te leren en verder te komen. Om te ontwikkelen, om uitgedaagd en geïnspireerd te worden.

Ik wil dat we met elkaar trots zijn op het Gerrit. Dat een ieder met plezier naar school komt omdat je bij ons jezelf kunt zijn en weet dat je door ons gezien en gekend wordt, uitgedaagd wordt, geprikkeld en geïnspireerd en soms ook begrensd wordt. Dat je fouten mag maken omdat je daar van leert. Dat je je trots gedraagt in en om de school. Dat we samen de school en de omgeving van de school schoon en netjes houden, vriendelijk zijn voor elkaar, met elkaar in gesprek gaan en afspraken nakomen.

Ik hoop dat elke leerling een goed schooljaar tegemoet gaat. In alle opzichten. Cijfers, vrienden, goed contact met docenten, af en toe ook vrije tijd. Ik wens ons allen een heel goed en inspirerend schooljaar!

Met hartelijke groet,
Jan-Willem Dienske, rector