020 – 679 99 05         Personeel       Contact

De filo filmavond 2018

Ook dit jaar kwam er een filosofische avond naar het Gerrit van der Veen College. Op vrijdag 12 oktober heeft een groep filosofen zich verzameld op school om samen te genieten van lekker eten, een spannende film en een goed gesprek. Deze editie bekeken wij the Matrix. Met een grote berg snacks en een hoop commentaar hebben wij deze klassieker met veel plezier gezien. Na de film gaven Annika en ik een presentatie over de filosofische ideeën die te vinden waren in deze film, met onder andere de Meditaties van René Descartes en Plato’s grotvergelijking. Vervolgens heeft de groep gediscussieerd over verschillende vraagstukken, zoals “Zou jij de blauwe of de rode pil kiezen?” of “Zijn de geest en het lichaam gescheiden?” en hebben wij nog verschillende film theorieën behandeld. Dit zorgden voor een hartstikke gezellige avond die zonder meer voor herhaling vatbaar is.