020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Gastlessen over de Tweede Wereldoorlog

Om ervoor te zorgen dat de Tweede Wereldoorlog nooit vergeten zal worden zijn de afgelopen twee weken gastsprekers uitgenodigd om te vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de lessen van geschiedenis werden de leerlingen van de derde klassen een uur lang meegenomen naar een tijd van oorlog en gruwelijke concentratiekampen. Eén klas hoorde het spannende verhaal hoe mevrouw Frank als klein meisje uit de trein naar Westerbork werd gered en de rest van de oorlog ondergedoken moest doorbrengen. Meneer Arad deelde met een andere klas zijn ervaringen toen hij opgesloten zat in de concentratiekampen Westerbork en Theresienstadt. En zo had iedere gastspreker een bijzonder verhaal te vertellen aan de verschillende klassen vol dankbare leerlingen. Het waren indrukwekkende lessen, waarbij de leerlingen zelf ook opmerkten dat ze geluk hadden om nog te kunnen spreken met ooggetuigen van deze verschrikkelijke oorlog.

Kjeld de Ridder, docent geschiedenis