020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Kunstdagen brugklas Stadsrumoer!

Brand in Mokum
Brand in Mokum
Zie daar ginder
Zie daar ginder
Brand brand!
Brand brand!
En daar is geen water
En daar is geen water…

Al wandelend langs het Scheepvaartmuseum vertelde onze gids over de herkomst van dit liedje. Later op het Entrepotdok, de Plantagebuurt en bij het Waterlooplein ook mooie verhalen en een leuke tekenopdracht.
De kunstdagen voor de brugklas waren weer veelzijdig, spannend, uitdagend, gezellig en zeker inspirerend. Van afdingen op het Waterlooplein om iets te kunnen kopen waar je een mooi verhaal omheen kan maken, tassen bedrukken met een Amsterdams ontwerp, beelden kleien na een korte rondleiding langs de Art Zuid route, prachtige vergezichten tekenen vanaf de bovenste verdieping van de OBA, foto’s maken tot zelf een muziekstuk componeren.
Deze kunstdagen waren de laatste voor dit schooljaar. 

 

PS Over de herkomst van het liedje: oorspronkelijk stonden er grote bakken water op het dak van het Scheepvaartmuseum omdat er onder andere buskruit lag opgeslagen. Deze bakken waren zo zwaar dat het gebouw langzaam verzakte. Er werd besloten de bakken leeg te laten lopen en iets later brak er een grote brand uit (1791) Drie dagen heeft het gebouw in brand gestaan!