020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Docent Karina Meeuwse schrijft boek

Afgelopen maand kwam mijn boek Lang Leven uit, het verhaal van de familie achter de oudste Chinese toko in Amsterdam. Het gaat niet alleen over de drie generaties van de familie zelf, maar ook over de geschiedenis van de Chinezen in Nederland vanaf het begin van de vorige eeuw, en de moeilijkheden die ze moesten overwinnen om hier een bestaan op te bouwen. De hoofdpersoon, Dun Yong Sau, vrij vertaald Lang Leven, is dat uiteindelijk gelukt, daarvan getuigt het handelsimperium dat zijn nakomelingen hebben voortgezet. Voordat ik het onderwijs inging schreef ik al. Nu doe ik dat voornamelijk tijdens de vakanties, dan is er ruimte in mijn hoofd en kan ik historisch onderzoek doen. Sommige mensen vragen of het niet wat veel is, docent zijn en dan dit er nog bij… Maar het geeft juist energie, het is fijn om iets te doen waar je plezier in hebt. Op het Gerrit herkennen veel collega’s dat, er zijn er die in hun vrije tijd muziek maken, dirigeren, acteren, hebben gedanst, fado en jazz zingen… En dat heeft ook een positieve weerslag op de leerlingen. We zijn tenslotte een cultuurprofielschool!