020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Oud leerling (Jasper Stoop) wint De Top Naeff Prijs 2020

De Top Naeff Prijs jury over prijswinnaars Teun Donders en Jasper Stoop (ATKA 2020):
‘Gedurende hun opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie toonden Teun Donders en Jasper Stoop veel eigen initiatief en zagen we telkens een prettige gretigheid. Waar de een uitblonk in muzikaliteit en kwetsbaarheid, verbaasde de ander met zijn technisch vakmanschap en tekstbehandeling. We noteerden termen als ‘kwetsbaar en grappig’ of ‘virtuoos in verbeelding’ of ‘vertederend, verleidelijk en tragikomisch’. Beiden zijn veelzijdig en laten grote intelligentie in hun spel zien. In hun gezamenlijke afstudeervoorstelling De worm in het zijn speelden ze diverse personages en toonden ze grote klasse door geen typeringen te maken, maar diep te transformeren naar een stel marginale figuren die je onmiddellijk in je hart sluit. De jury is van mening dat beide talenten, samen, maar ook elk op hun eigen manier, een belofte zijn voor de toekomst.’

Teun Donders en Jasper Stoop