Cambridge engels

Cambridge cursussen op het Gerrit van der Veen 

De wereld wordt steeds internationaler. Via sociale media houden we contact met vrienden over de hele wereld en sturen we elkaar regelmatig berichtjes in het Engels. Ook gamers communiceren vaak in het Engels. De Engelse taal heeft duidelijk een vaste plek verworven in ons dagelijks leven. Op Nederlandse hogescholen en universiteiten neemt het Engels een prominente plaats in. Colleges en studieboeken zijn vaker in het Engels. En ook verslagen en scripties worden in het Engels geschreven.
Veel buitenlandse universiteiten verplichten hun buitenlandse studenten vaak zelfs om een CAE-diploma te hebben.

Het Gerrit van der Veen College wil talige talenten de mogelijkheid bieden om hun Engels naar een nog hoger niveau te brengen. Daarom starten we ook volgend schooljaar weer in de tweede klas met een programma Cambridge English dat opleidt tot het diploma ‘Cambridge English: First’ (FCE). Leerlingen bereiken in 1,5 jaar een niveau van het Engels dat hen in staat stelt met vertrouwen te communiceren in allerhande situaties die in het dagelijks leven voorkomen. Het is een gedegen basis voor leerlingen die in klas vier willen doorgaan met het ‘Cambridge English: Advanced’-programma (CAE).
De huidige derdeklassers kunnen volgend schooljaar als vierdeklasser meedoen met deze cursus en opgaan voor het CAE-programma. Beide cursussen kosten ca €450 p.s., daar komt nog examengeld bij.

Als je heel goed bent in Engels, er hoge cijfers voor haalt, als je zin hebt om op de late middagen nog slimmer te worden dan je al bent, lekker veel Engels te praten, moeilijkere woorden en zinnen te leren, te schrijven, te lezen en te luisteren en plezier te hebben, dan kun je je aanmelden voor een van deze twee cursussen.

We are looking forward to seeing you there!