020 – 679 99 05       Contact    

Van Chartier tot de Tuin van de Ballingschap – examenklassen op reis!

Wat fijn dat het weer kan! Kopenhagen, Krakau, Berlijn en Parijs. In de week van 5 tot 10 september waaierden onze examenleerlingen uit naar één van deze vier bestemmingen voor hun jaarlijkse buitenlandreis. Kopenhagen werd een echt bètafeestje, met bezoeken de botanische tuinen, het zoölogisch museum en het natuurhistorisch museum. Ook ging een aantal leerlingen naar het Tycho Brahe planetarium waar zij zich konden onderdompelen in een mooi stukje natuurkunde. Serieuze zaken afgewisseld met veel gezelligheid!

In Berlijn werden alle belangrijke highlights aangedaan, waaronder de Brandenburger Tor en het Joods Museum met de bevreemdende ‘tuin van de ballingschap’ en de Holocausttoren. Het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen was absoluut indrukwekkend. De fietstocht door de stad en de graffitiworkshop bij de Muur maakten de reis weer heerlijk luchtig.

Zeg je Parijs, dan zeg je natuurlijk ook de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe, het Louvre en de Sacre Coeur, Montmartre en de Marais. Dat betekent veel, heel veel lopen. En daar krijg je honger van. Wie het beroemde restaurant Chartier kent, weet dat het een hele uitdaging is om hier een tafel te bemachtigen. Onze leerlingen deden het. Meteen om 19.00 uur in de rij voor de entree en een kwartier later met ruim 30 man aan tafel in dit iconische restaurant in hartje Parijs!

Het Atelier des Lumières was verrassend mooi, net als trouwens de avondboottocht over de Seine. Een heerlijke trip, die in tegenstellig tot de treinreis naar Krakau, helemaal probleemloos verlopen is!

En tenslotte Krakau…. Na een treinreis met geïmproviseerde overnachting voor 30 man in een klein Pools dorpje, kon het programma in Krakau beginnen. Met 57 trappen 130 meter naar beneden in de zoutmijnen, op de fiets naar de communistische modelstad Nowa Huta, chillen bij een stadsstrand met foodtrucks, even helemaal opgaan in een Klezmerconcert en een groepsmaaltijd uit de Poolse keuken. Zomaar even een paar van de activiteiten die onze 6VWO’ers hebben gedaan. Het bezoek aan Auschwitz kwam behoorlijk binnen. Gelukkig was daar Veerle die de hele groep  weer in positieve sferen kon brengen met haar spontane gastoptreden op contrabas in één van de Krakause jazzcafés! Al met al vier prachtige reizen, en een mooie aftrap voor het nieuwe – en hopelijk laatste – schooljaar!