020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Welkom groep 8

Welkom groep 8

Ben jij creatief en ambitieus?
Lees dan snel verder, want dan is dit misschien jouw school!

Zoals je in het filmpje hebt kunnen zien, is de sfeer op onze school heel fijn. Je mag en kunt hier zijn wie je bent en daar zijn we trots op. Ons onderwijs is voor leerlingen met een havo, havo/vwo of vwo-advies. Wij zoeken creatieve en ambitieuze leerlingen die ervan houden om uitgedaagd te worden en die het fijn vinden om hard te werken. Omdat onze school een cultuurprofielschool is, moet je het leuk vinden om je in kunst te verdiepen. We dagen je uit om je hersenen te stimuleren het hoogst haalbare uit jezelf te halen zodat je bij alle vakken beter leert.

Je krijgt les in een heel mooi gebouw vol veel mooie en bijzondere kunstwerken! De fijne sfeer zorgt ervoor dat je je prettig voelt. En wie zich prettig voelt, kan goed leren!

Een cultuurprofielschool…
Het Gerrit van der Veen College is een cultuurprofielschool. Dat betekent dat je naast de reguliere vakken, zoals bijvoorbeeld Engels en wiskunde, vakken volgt die te maken hebben met kunst en cultuur. In de eerste en tweede klas volg je theater, muziek, dans, tekenen en handvaardigheid. Vanaf de derde klas kies je een kunstvak waar je ook eindexamen in kunt doen. In de onderbouw hebben we jaarlijks de ‘kunstdagen’. Je gaat dan meerdere dagen kunst maken, bekijken en bespreken.

 

… met actieve leerlingen
We laten leerlingen volop gebruik maken van hun talenten. Veel leerlingen op onze school willen meer dan alleen maar in de les zitten en leren. Zij krijgen volop de kans om dit te doen. Sommigen zitten in de leerlingenraad, anderen helpen de licht- en geluidclub en wie geen genoeg kan krijgen van theater en muziek, speelt in voorstellingen. De feestcommissie zorgt ervoor dat er schoolfeesten zijn en de brugklascoaches helpen de nieuwe leerlingen om hun plekje te vinden. Voor elk wat wils dus

We bieden goed onderwijs voor vwo en havo, dat blijkt wel uit onze examencijfers. Goede cijfers halen is belangrijk, maar creatief bezig zijn natuurlijk ook. We hebben een kleinschalige school waar je gezien en gekend wordt.

Gerrit van der Veen College: onderwijs op vwo- en havoniveau
Wanneer je hier op school komt, kom je in een vwo-klas of in een havo/vwo-klas. Als het even niet zo goed gaat, is er de nodige ondersteuning. We bieden diverse steunlessen van vakdocenten aan in de onderbouw en geven cursussen voor leerlingen met faalangst.

Bekijk hier welke vakken je in de eerste klas krijgt.