020 – 679 99 05     Personeel    Contact    

Welkom groep 8

Bekijk de tour in volledig scherm door op het  icoon te klikken. 

Welkom groep 8

Ben jij creatief en ambitieus? Kom dan naar het Gerrit van der Veen!

Ons onderwijs is bedoeld voor leerlingen met een havo-, havo/vwo- of vwo-advies. Wij zoeken creatieve en ambitieuze leerlingen die graag uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen. Omdat we een cultuurprofielschool zijn, krijg je veel les in kunstvakken. Daar moet je dus wel van houden! Je krijgt les in een monumentaal gebouw met veel bijzondere kunstwerken.

Bij ons mag en kan iedereen zichzelf zijn. Dat zorgt voor een prettige sfeer en maakt het leren leuker en makkelijker!

Een cultuurprofielschool…
Wat betekent een cultuurprofielschool? Dat betekent dat je naast de reguliere vakken, zoals bijvoorbeeld Engels en wiskunde, vakken volgt die te maken hebben met kunst en cultuur. Je ontmoet andere leerlingen die ook van kunst en cultuur houden. In de eerste en tweede klas volg je theater, muziek, dans, tekenen, ckv en handvaardigheid. Vanaf de derde klas kies je een kunstvak waar je ook eindexamen in kunt doen. We hebben drie keer per jaar de cultuurdagen. Je gaat dan meerdere dagen kunst maken, bekijken en bespreken.

 

We bieden goed onderwijs voor vwo en havo, dat blijkt wel uit onze examencijfers. Goede cijfers halen is belangrijk, maar creatief bezig zijn natuurlijk ook. We hebben een kleinschalige school waar je gezien en gekend wordt.

Kunst+klas
Sinds dit jaar hebben wij een speciale kunst+klas. De klassen zijn bedoeld voor leerlingen die zich al op intensieve wijze ontwikkelen in een bepaalde kunstvorm of dat willen gaan doen.

Actieve leerlingen
Veel leerlingen op onze school willen meer dan alleen maar in de les zitten en leren. Bij ons kan dat. Er zijn heel veel verschillende dingen die je kunt doen naast je schoolvakken. In de leerlingenraad, bijvoorbeeld, kun je meepraten over allerlei schoolzaken. Maar je kunt je ook opgeven voor de licht- en geluidclub. Sta je liever zelf in de spotlights? Geef je dan op voor de theaterclub waar je mooie voorstellingen maakt en de sterren van de hemel kunt spelen! Of ben jij een echt feestbeest? Dan kun jij vast de leukste schoolfeesten bedenken en helpen organiseren. Maar misschien vind je het juist fijn om een nieuwe leerling wegwijs te maken in de school. In dat geval kun je je vanaf de derde klas opgeven als brugklascoach.

Wij zijn meer dan een school alleen. Bij ons krijg je de kans al je talenten te benutten. In dans, theater, film, muziek, en beeldende kunst. Maar ook als organisator van schoolfeesten en bedenker van projecten.

Leerondersteuning
Wanneer je hier op school komt, kom je in een vwo-klas of in een havo/vwo-klas. Als het even niet zo goed gaat, is er de nodige ondersteuning. We bieden diverse steunlessen van vakdocenten aan in de onderbouw en geven cursussen voor leerlingen met faalangst.  Meer informatie? Klik hier.