020 – 679 99 05       Contact    

Welkom groep 8

Welkom groep 8

Ben jij creatief en ambitieus? Kom dan naar het Gerrit van der Veen!

Ons onderwijs is bedoeld voor leerlingen met een havo-, havo/vwo- of vwo-advies. Wij zoeken creatieve en ambitieuze leerlingen die graag uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen. Omdat we een cultuurprofielschool zijn, krijg je veel les in kunstvakken. Daar moet je dus wel van houden! Je krijgt les in een monumentaal gebouw met veel bijzondere kunstwerken.

Bij ons mag en kan iedereen zichzelf zijn. Dat zorgt voor een prettige sfeer en maakt het leren leuker en makkelijker!

Een cultuurprofielschool…

Wat betekent dat eigenlijk, een ‘cultuurprofielschool’? Dat betekent dat we op school veel doen met kunst en cultuur. We geloven dat kunst en cultuur heel belangrijk zijn voor succesvol leren. We werken samen met allerlei culturele instanties en je kunt bij ons examen doen in een kunstvak. In de onderbouw krijg je les in meerdere kunstvakken zoals theater, muziek, dans, tekenen, ckv en handvaardigheid. Zo kun je ontdekken wat jou het beste ligt en waar je eventueel examen in wilt gaan doen. Wij vinden creativiteit belangrijk en willen het creatief denken stimuleren. Niet alleen in de kunstvakken, maar ook in de reguliere vakken. Je zult zien dat daar ook veel creativiteit bij komt kijken! 

 

We bieden goed onderwijs voor vwo en havo, dat blijkt wel uit onze examencijfers. Goede cijfers halen is belangrijk, maar creatief bezig zijn natuurlijk ook. We hebben een kleinschalige school waar je gezien en gekend wordt.

Kunst+klas
Ben je al heel veel bezig met een bepaalde kunstvorm? Of ben je van plan dat te gaan doen? Dan kun je misschien wel geplaatst worden in één van onze kunst+klassen. In deze klassen zit je samen met onze Damu-leerlingen, dat zijn leerlingen die een vooropleiding volgen aan een dansacademie of het conservatorium. In de kunst+klas krijg je nòg meer tijd voor allerlei kunstvakken. Meer over de kunst+klassen vind je hier.

Actieve leerlingen
Natuurlijk kun je bij ons ook veel andere dingen doen, naast je schoolvakken. Zo kun je je aanmelden voor de leerlingenraad, waar je kunt meepraten over allerlei schoolzaken. Maar je kunt je ook opgeven voor de licht- en geluidclub. Sta je liever zelf in de spotlights? Geef je dan op voor de theaterclub waar je mooie voorstellingen maakt en de sterren van de hemel kunt spelen! Of ben jij een echt feestbeest? Dan kun jij vast de leukste schoolfeesten bedenken en helpen organiseren. Maar misschien vind je het juist fijn om een nieuwe leerling wegwijs te maken in de school. In dat geval kun je je vanaf de derde klas opgeven als brugklascoach.

Wij zijn meer dan een school alleen. Bij ons krijg je de kans al je talenten te benutten. In dans, theater, film, muziek, en beeldende kunst. Maar ook als organisator van schoolfeesten en bedenker van projecten

Leerondersteuning
Wanneer je hier op school komt, kom je in een vwo-klas of in een havo/vwo-klas. Als het even niet zo goed gaat, is er de nodige ondersteuning. We bieden diverse steunlessen van vakdocenten aan in de onderbouw en geven cursussen voor leerlingen met faalangst.  Meer informatie? Klik hier.