020 – 679 99 05         Personeel       Contact

Welkom groep 8

Welkom groep 8

Ben jij creatief en ambitieus?|
Lees dan snel verder want misschien is dit jouw school.

Zoals je in het filmpje hebt kunnen zien is de sfeer op onze school erg prettig. Je mag en kunt hier zijn wie je bent. Daar zijn we trots op. Ons onderwijs is voor leerlingen met een havo, havo/vwo of vwo-advies. Wij zoeken creatieve en ambitieuze leerlingen die ervan houden om uitgedaagd te worden. Die het fijn vinden om hard te werken. We zoeken leerlingen die zich in kunst willen verdiepen. Of leerlingen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Dat is een uitdrukking waarmee we bedoelen dat we je uitdagen om je hersenen te stimuleren om het hoogste uit jezelf te halen en dat je daardoor bij alle vakken beter leert.

Je krijgt les in een heel mooi gebouw met een hele fijne sfeer en veel mooie en bijzondere kunstwerken in de school! De fijne sfeer zorgt ervoor dat je goed kunt leren. en dat is belangrijk.

Gerrit van der Veen College: een cultuurprofielschool
We zijn een cultuurprofielschool. Dat wil zeggen dat je naast de reguliere vakken, zoals Engels en wiskunde, vakken volgt die te maken hebben met kunst en cultuur. In de eerste en tweede klas volg je theater, dans, muziek, tekenen en handvaardigheid. Vanaf de derde klas kies je een kunstvak waar je ook eindexamen in kunt doen. In de onderbouw hebben we jaarlijks de ‘kunstdagen’. Je gaat dan twee dagen lang kunst maken, bekijken en bespreken.

 

… met actieve leerlingen
We laten leerlingen volop gebruik maken van hun talenten. Veel leerlingen op onze school willen meer dan alleen maar in de les zitten en leren. Deze leerlingen betrekken we graag bij verschillende activiteiten, zoals de leerlingenraad, brugklascoaches, licht en geluid-club, voorstellingen en muziekstukken en de feestcommissie.

We bieden goed onderwijs voor vwo en havo. Dat is te zien aan onze eindexamencijfers. Goede cijfers halen is natuurlijk heel leuk. Creatief bezig zijn is ook belangrijk. We zijn een kleinschalige school waar je gekend en gezien wordt.

Gerrit van der Veen College: onderwijs op vwo- en havo-niveau
Wanneer je hier op school komt, kom je in een vwo-klas of in een havo/vwo-klas. Als het even niet zo goed gaat, is er zo nodig ondersteuning. We bieden diverse steunlessen van vakdocenten aan in de onderbouw en geven cursussen voor leerlingen met faalangst.

Bekijk hier welke vakken je in de eerste klas krijgt.