020 – 679 99 05       Contact    

Cultuurdagen

Morgen beginnen de laatste cultuurdagen van dit jaar met een aantal bijzondere activiteiten. Zo gaat Tim Sabajo, de general manager van Patta, met onze leerlingen van 4 havo in gesprek over creatief ondernemerschap en geeft prof. Soortkill van hiphopcollectief SMIB een les mindset training vanuit een ‘smibologisch’ oogpunt…. Aansluitend gaan we naar het Designmuseum in Den Bosch waar de tentoonstelling Sneakers Unboxed te zien is. Natuurlijk ook met exclusieve sneakers van Patta! Meer creatief ondernemerschap met Juice Up Society, over gezond eten en exotische groentesoorten. De tweede klassen gaan aan de slag met Afrikaanse dans en djembé terwijl de 5e klassen in Zuidoost op zoek gaan naar de relatie tussen kunst en publieke ruimte, waarbij ons koloniale- en slavernijverleden aan de orde wordt gesteld. Wat er nog meer aan de orde komt? Je leest het hier:

CULTUURDAGEN 7 & 8 juli – Kunst & Culturen

  • Voor de tweedeklassers een dag met dans en muziek uit Afrika, waarna zij aan de slag gaan met een opdracht over rituelen.
  • Voor de derdeklassers hebben een workshop portretfotografie staan in samenwerking met het Museum of Humanity, gebaseerd op het concept ‘waardigheid’ aan de hand van verschillende thema’s die aan de orde komen tijdens de World Press Photo tentoonstelling in de Nieuwe Kerk.
  • Dezelfde tentoonstelling wordt in 4VWO als uitgangspunt genomen voor een workshop Podcast maken waarbij diverse thema’s via de foto’s in woord worden omgezet. Verwoorden wat je hebt gezien dus, waarbij je niet alleen leert hoe het maken van een podcast werkt, maar ook hoe je je stem kunt inzetten.
  • Voor de andere 4 VWO’ers hebben we een workshop georganiseerd met Juiciety, een kleine ondernemer uit Zuidoost die de verspreiding van een gezonde levensstijl als doel heeft. Zij maakt gezonde fruitsappen en verkoopt die op festivals. Tijdens haar workshop wordt er geroken en geproefd, dieper ingegaan op gezonde voeding maar ook op creatief ondernemerschap.
  • Ook de 4havisten gaan aan de slag met creatief ondernemerschap vanuit een bepaalde cultuur. Zo komt de general manager van modemerk PATTA een lezing geven over creatief ondernemerschap vanuit de hiphopcultuur en gaat hij in op bewust ondernemen. Hetzelfde doet SMIB, een ander modemerk uit de Bijlmer, waarbij zij dieper ingaan op het ondernemerschap vanuit een bepaalde mindset. 
  • Achter elke lezing/workshop is een activiteit gepland. In het geval van Juiciety is dat een workshop stilleven schilderen o.l.v. Juul Helms. Tijdens deze workshop wordt er een stilleven geschilderd van de exotische groente- en fruitsoorten die in de ochtend zijn besproken en geproefd. In het geval van Patta en SMIB is dat respectievelijk een bezoek aan de Sneakertentoonstelling in Den Bosch en een bezoek aan het Fashion for Goodmuseum in op het Rokin. In alle gevallen wordt dieper ingegaan op een bepaalde cultuur (food, fashion, design, jeugdcultuur).
  • De 5VWO’ers, tenslotte, gaan met een rondleider van het CBK Zuidoost op zoek naar de relatie tussen kunst en publieke ruimte, waarbij ons koloniale- en slavernijverleden aan de orde wordt gesteld. Aansluitend maken zij een eigen interpretatie van keramiek in het atelier van het CBK in zuidoost.
  • Tenslotte zijn daar ook de sportdagen: voor de onderbouw is dat op donderdag 7 juli en voor de bovenbouw op vrijdag 8 juli.