020 – 679 99 05       Contact    

Breitner Eindpresentaties

Wel eens van een kuikenkijker gehoord? Waarschijnlijk niet als je zelf geen kuikens hebt…. Noor Helmers heeft die wel, en juist haar kuikenkijker inspireerde haar tot het maken van mooie kunstwerken. Samen met vier andere leerlingen van onze school deed zij mee aan Studio Breitner, de Kunsttalentklas van de Breitner Academie, bedoeld voor middelbare scholieren die zich willen verdiepen en ontwikkelen op het gebeid van beeldende kunst. Vorige week was de eindpresentatie op de Breitner Academie. Naast het werk van Noor hingen de opvallende portretten van Evita Oskam. Videt Visser liet verschillende druktechnieken op textiel zien en Yasmin en Jara Velardi hebben een heuse modelijn uitgezet. Erg leuk om het enthousiasme en talent van deze leerlingen te zien!

 

Verder deden ook andere scholen mee met dit tien weken durende programma, zodat er ook een wisselwerking tussen leerlingen van verschillende scholen ontstaat. De leerlingen werken in dit programma aan korte- en langlopende opdrachten. Deelnemers met voldoende participatie krijgen een certificaat van deelname. De Breitner Academie is een opleiding niet alleen op gebied van beeldende kunst, maar ook op gebied van podiumkunst en film.

Volgend schooljaar start er weer een nieuwe serie van 10 lessen. Zit jij in de derde klas of hoger en wil je hieraan meedoen? Stuur dan snel een mail naar Sjmoedla Fiedler, want de plaatsen zijn beperkt: s.fiedler@gerritvdveen.nl

Laatste nieuws