020 – 679 99 05       Contact    

Passend onderwijs

We willen leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden in hun leerproces en persoonlijke ontwikkeling bij ons op school. Hoe we dat doen wordt uitgebreid beschreven in ons School Ondersteuningsplan (SOP).

Zorgstructuur op school in het kort
Mentoren zijn het eerste aanspreekpunt voor de leerling. Zij worden ondersteund door de leerjaarcoördinatoren. Wanneer meer begeleiding of ondersteuning gewenst is, dan bespreekt de leerjaarcoördinator dit met de zorgcoördinator. Samen kijken zij naar de hulpvraag en de meest passende begeleiding daarin. Dat kan gaan om een intensievere interne begeleiding vanuit school door de Begeleider Passend Onderwijs (BPO), of het inschakelen van externe hulp, bijvoorbeeld het Ouderkindteam (OKT) vanuit de Jeugdgezondheidszorg of een zorginstantie zoals Levvel

Intern werken wij ook met een pestprotocol en bieden we hulp bij plannen, organiseren en het aanleren van leerstrategieën.

Oudersteunpunt (OCO)
Wilt u liever onafhankelijke informatie of advies? Neem dan contact op met het Oudersteunpunt Passend Onderwijs Amsterdam-Diemen (OCO). Medewerkers van het Oudersteunpunt denken graag met u mee over de ondersteuningsmogelijkheden, het kiezen van de juiste school voor uw kind of lastige situaties op school. U kunt hen bereiken via email info@oudersteunpunt020.nl, per telefoon 020-3306320 of via whatsapp: 06-16004600.