020 – 679 99 05       Contact    

DaMu

Samenwerking met DaMu-vooropleidingen

Ben jij een aanstormend muzikaal talent of is dansen jouw grootste passie? Weet dan dat het Gerrit van der Veen College ook een Da(ns)Mu(ziek)-school is. Dat houdt in dat onze school verbonden is aan drie dansopleidingen én het conservatorium van Amsterdam: 

de Nationale Balletacademie AHK  
de 5 O ‘Clock Class AHK 
Lucia Marthas Institute for Performing Arts 
het Conservatorium van Amsterdam AHK 

Als je auditie doet voor één van deze opleidingen en je wordt aangenomen op de vooropleiding, dan krijg je een zogenaamde DaMu-status. Dat betekent dat je met voorrang een plekje bij ons op school kunt bemachtigen.

Eenmaal hier zul je werken met een aangepast rooster. Je schooldagen zijn dan korter dan die van de andere kinderen, omdat je ’s ochtends of ’s middags nog bij de vooropleiding verwacht wordt. Onze DaMu-coördinator maakt afspraken met jouw opleiding over het rooster en buitenschoolse activiteiten. Superhandig, want dan kan jij je concentreren op je passie! 

 

Een dag in het leven van NBA/Gerrit vd Veen leerling

Onderbouw
Als DaMu-leerling zit je de eerste twee jaar in een aparte klas en krijg je les op onze gezellige, kunstzinnige en kleinschalige dépendance het Kleine Gerrit. Deze locatie bevindt zich op de Moreelsestraat 19, naast het Museumplein.  

Indien je op de 5 O’Clock of het Conservatorium zit, dan kom je in de Kunst+klas. Zowel voor DaMu-leerlingen als Kunst+leerlingen geldt een uitgestelde determinatie. Dat betekent dat er pas aan het eind van het tweede jaar wordt bepaald of je naar havo of vwo gaat. Ook de Kunst+klassen hebben de eerste twee jaar al hun lessen op het Kleine Gerrit.

Met maximaal zes klassen op deze locatie blijft het lekker overzichtelijk en kun je rustig wennen aan de overstap van de basisschool naar de middelbare school. 

Bovenbouw
In de bovenbouw worden de DaMu-leerlingen, afhankelijk van het gekozen profiel, in verschillende klassen geplaatst. Je krijgt dan les op het hoofdgebouw aan de Gerrit van der Veenstraat 99. Omdat je een druk programma hebt, kun je in tussenuren studeren in het studiecentrum/mediatheek. Je kunt als DaMu-leerling alle profielen kiezen.

Dit zeggen onze DaMu- en Kunst+leerlingen over het Gerrit:

  • Je kunt hier lekker jezelf zijn!
  • Fijn als je ‘s ochtends hebt gedanst en je daarna geconcentreerd je lessen kunt volgen. En af en toe andersom, dat is ook fijn. 
  • Je maakt hier supersnel vrienden.
  • Je gaat met mensen om die hetzelfde leuk vinden.
  • Je maakt makkelijk contact, ook met kinderen uit de Kunst+klas.
  • Je kunt de passies met elkaar delen en kunst en dans met elkaar combineren.
  • Alles is goed verdeeld over de dag.

.

Hieronder een filmpje van leerlingen die vertellen over hun opleiding van de LMIPA.