020 – 679 99 05         Personeel       Contact

DaMu

Samenwerking met DaMu-vooropleidingen

Het Gerrit van der Veen College is een DAMU-school. We hebben een samenwerkingsverband met de vooropleidingen van:
• de Nationale Balletacademie AHK (www.atd.ahk.nl/opleidingen-dans/nationale-balletacademie/binnenschoolse-opleiding/)
• de 5 O ‘Clock Class AHK (www.atd.ahk.nl/opleidingen-dans/5-oclock-class/)
• Lucia Marthas Institute for Performing Arts (www.luciamarthas.nl/opleidingen/vooropleiding/)
• het Conservatorium van Amsterdam AHK (www.ahk.nl)

Leerlingen die aan een van deze instellingen een vooropleiding volgen (DAMU-leerlingen), doorlopen op het Gerrit van der Veen College hun opleiding voor havo of vwo. Zij hebben een aangepast rooster en kunnen zich daardoor intensief aan de vooropleiding dans of muziek wijden. De DAMU-leerlingen volgen het dans- of muziekprogramma van hun vooropleiding op verschillende locaties in Amsterdam.

Onze school is verbonden aan drie dansopleidingen en een conservatorium. Deze vooropleidingen bepalen of je met voorrang bij ons op school mag komen, omdat je daar eerst auditie moet doen. Als je deze auditie haalt, krijg je een DAMU-status en dus voorrang voor een plekje bij ons op school. Eenmaal hier, betekent dat dat je schooldagen korter zijn dan die van de andere kinderen, omdat je ’s ochtends of ’s middags nog bij de vooropleiding verwacht wordt. Wij maken afspraken met de opleidingen over het rooster en buitenschoolse activiteiten. Super handig, want dan kan jij je concentreren op je studie!

Onderbouw
De leerlingen die de vooropleiding van LMIPA, NBA en het conservatorium doen, zitten tijdens de eerste drie jaar bij elkaar in de klas. Omdat voor hen een uitgestelde determinatie geldt, worden deze leerlingen pas aan het einde van het tweede leerjaar naar havo dan wel naar vwo bevorderd.

 

 

 

Bovenbouw
In de bovenbouw worden leerlingen, afhankelijk van het gekozen profiel, in verschillende klassen geplaatst. Omdat zij een druk programma hebben, kunnen zij in tussenuren studeren in het studiecentrum, een soort thuisbasis op school..
Wanneer DAMU-leerlingen niet in staat zijn de reguliere lessen bij te wonen, kunnen zij hier zelf aan het werk gaan met behulp van de elektronische leeromgeving (ELO) op Magister. DAMU-leerlingen kunnen alle profielen kiezen, alleen het profiel Cultuur & Maatschappij past het beste bij de opleiding.

Lees hier de belevenissen van twee leerlingen:

 

Ik ben Jaya-Lynn uit 1B, de DAMU-klas. Ik zit op de Nationale Ballet Academie. ‘s Ochtends ga ik voor 7 uur met de bus naar school.

Om half 9 sta ik in de balletzaal. Rond 12 uur is ballet klaar en ga ik naar school. Als ik om 5 uur weer naar de bushalte fiets ben ik kapot.
Om ongeveer half 7 kom ik thuis. Ik ga avondeten, huiswerk maken en daarna douchen en naar bed.
Rond 9 uur slaap ik zodat ik om kwart voor 6 weer op kan staan. Ik heb dus een best wel intensief rooster.
Maar school en ballet zijn wel fijn gecombineerd, school houdt rekening met ons en zo kan ik elke dag dansen. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn droom mag volgen.

 

Ik ben Doris Groeneveld uit Damu klas 1B.
Ik ga jullie een klein stukje vertellen over een dag uit mijn leven, op het
Gerrit Van Der Veen College. DAMU-klas staat voor dans- en muziekklas, dit houdt in dat ik elke dag niet alleen school ga, maar ook dans heb.
Dansen doe ik bij Lucia Marthas Institute of Performing arts (een goede professionele dansschool).
Gerrit Van Der Veen en Lucia Marthas Institute of Performing arts werken goed samen waardoor dans en school perfect op elkaar aansluiten.
Op maandag bijvoorbeeld heb ik van 9.00 uur tot 13.00 uur (Ballet en Fysiek). En daarna tot 16.50 uur school. Sommige dagen zijn best zwaar omdat ze lang zijn. Maar omdat ik dans (het gene wat ik het allerliefst doe) kan combineren met school maakt dat niet uit.