020 – 679 99 05         Personeel       Contact

DaMu

Samenwerking met DaMu-vooropleidingen

Het Gerrit van der Veen College is een DansMuziek, DaMu school. We hebben een samenwerkingsverband met de vooropleidingen van:
• de Nationale Balletacademie AHK (www.atd.ahk.nl/opleidingen-dans/nationale-balletacademie/binnenschoolse-opleiding/)
• de 5 O ‘Clock Class AHK (www.atd.ahk.nl/opleidingen-dans/5-oclock-class/)
• Lucia Marthas Institute for Performing Arts (www.luciamarthas.nl/opleidingen/vooropleiding/)
• het Conservatorium van Amsterdam AHK (www.ahk.nl)

Leerlingen die aan één van deze instellingen een vooropleiding volgen (DaMu-leerlingen), doorlopen op het Gerrit van der Veen College hun opleiding voor havo of vwo. Zij hebben een aangepast rooster en kunnen zich daardoor intensief aan de vooropleiding dans of muziek wijden. Wij zijn trots te melden dat wij als enige school in Amsterdam in het bezit zijn van een DaMu-licentie.

Onderbouw
De DaMu-leerlingen, behalve de 5 O ‘Clock leerlingen , zitten de eerste drie jaar van hun opleiding bij elkaar in de klas: 1B, 2B en 3B. Omdat voor hen een uitgestelde determinatie geldt, worden deze leerlingen pas aan het einde van het tweede leerjaar naar havo dan wel naar vwo bevorderd.

Bovenbouw
In de bovenbouw worden leerlingen -afhankelijk van het gekozen profiel- in verschillende klassen geplaatst. Voor hen is er het DaMu Studiecentrum: een thuisbasis ontwikkeld om het tegelijktijdig volgen van twee opleidingen zo aangenaam mogelijk te maken.
Wanneer DaMu-leerlingen niet in staat zijn de reguliere lessen bij te wonen, kunnen zij hier zelf aan het werk gaan met behulp van de elektronische leeromgeving (ELO) op Magister. Door het gebruik van het DaMu Studiecentrum is het voor DaMu-leerlingen mogelijk om
alle profielen te kiezen. Bij het profiel Cultuur&Maatschappij worden alle lessen klassikaal gegeven, bij de overige profielen is de regeling dat maximaal 10% van de lessen in die profielen niet in het rooster worden opgenomen wanneer dat niet passend te maken is.

De DaMu leerlingen volgen het dans- of muziekprogramma van hun vooropleiding op verschillende locaties in Amsterdam.

 

Onze school is verbonden aan drie dansopleidingen. Die dansopleiding doe je buiten de school. Dat betekent dat je bij de dansopleidingen auditie doet. De dansopleiding bepaalt of je met voorrang bij ons op school mag komen. Je krijgt dan een DAMU status. Minder lessen op school en iedere dag naar de dansschool.
Wij maken met de dansopleiding afspraken over het rooster en over de buitenschoolse activiteiten.
Dat is handig dan kan jij je concentreren op je studie en op je dansopleiding.

Lees hier de belevenissen van twee leerlingen:

Ik ben Jaya-Lynn uit 1B, de DAMU klas. Ik zit op de Nationale Ballet Academie. ‘s Ochtends ga ik voor 7 uur met de bus naar school.
Om half 9 sta ik in de balletzaal. Rond 12 uur is ballet klaar en ga ik naar school. Als ik om 5 uur weer naar de bushalte fiets ben ik kapot.
Om ongeveer half 7 kom ik thuis. Ik ga avondeten, huiswerk maken en daarna douchen en naar bed.
Rond 9 uur slaap ik zodat ik om kwart voor 6 weer op kan staan. Ik heb dus een best wel intensief rooster.
Maar school en ballet zijn wel fijn gecombineerd, school houdt rekening met ons en zo kan ik elke dag dansen.Ik ben heel dankbaar dat ik mijn droom mag volgen.

 

 

Ik ben Doris Groeneveld uit Damu klas 1B.
Ik ga jullie een klein stukje vertellen over een dag uit mijn leven, op het
Gerrit Van Der Veen College. Damu klas staat voor dans muziek klas, dit houdt in dat ik elke dag niet alleen school maar ook dans heb.
Dans doe ik bij Lucia Marthas Institute of Performing arts (een goede professionele dansschool).
Gerrit Van Der Veen en Lucia Marthas Institute of Performing arts werken goed samen waardoor dans en school perfect op elkaar aansluiten.
Op maandag bijvoorbeeld heb ik van 9.00 uur tot 13.00 uur (Ballet en Fysiek). En daarna tot 16.50 uur school. Sommige dagen zijn best zwaar omdat ze lang zijn. Maar omdat ik dans (het gene wat ik het aller liefst doe) kan combineren met school maakt dat niet uit.