020 – 679 99 05       Contact    

Aanmelding brugklassen 2023-2024

Aanmelding voor de Centrale Loting en Matching 2023-2024

 

Leuk dat je je op onze school wilt aanmelden. De inschrijvingen zijn van 6 maart t/m 16 maart 2023 en zijn online. Log in het ouderportaal van ELK, het Elektronisch Loket, en volg de stappen op.
 
Dubbeladviezen:
Op het Gerrit van der Veen College hebben we plek voor 145 leerlingen in de eerste klas.

  • 58 leerlingen voor de kunst+klas. In deze klassen komen leerlingen met havo of havo/vwo en vwo advies. In deze klassen zitten ook onze DaMu-leerlingen. 
  • 58 leerlingen voor de cultuurprofielklas havo/vwo. In deze klas komen leerlingen met havo of havo/vwo of vwo advies (klas 1c en 1d).
  • 29 leerlingen voor de cultuurprofielklas vwo. In deze klas komen leerlingen met uitsluitend vwo advies (klas 1e).

Gedurende het eerste schooljaar – de brugklas – ontwikkelen leerlingen zich en laten zij zien wat zij kunnen en willen. Aan het einde van de brugklas wordt gekeken of leerlingen naar 2 havo of 2 vwo gaan. Onze opstroom is bovengemiddeld. Dat betekent dat leerlingen met een havo of havo/vwo advies vaker dan bij andere scholen op het vwo terecht komen. Net als de havo heeft ons vwo heeft uitstekende en stabiele eindexamenresultaten (zie Scholen op de kaart).
 

Cultuurprofielschool
Wij zijn een cultuurprofielschool. Leerlingen die bewust kiezen voor creativiteit, kunst en cultuur zijn op het Gerrit van der Veen College heel erg op hun plek en zeer welkom. Kies je voor creatief, dan kies je voor het Gerrit en zet je ons op nummer één!

Voorrang

Er is voorrang voor onze leerlingen van de DaMu-opleidingen.

Hardheidsclausule

Wanneer er sprake is van zwaarwegende persoonlijke omstandigheden, een gezondheidssituatie of een bijzondere thuissituatie, kun je in aanmerking komen voor directe plaatsing. We noemen dit de hardheidsclausule. Je ouders/verzorgers dienen in dat geval vòòr woensdag 22 februari 2023 een mail te sturen naar onze zorgcoördinator Marian Vincken (m.vincken@gerritvdveen.nl). Het is belangrijk dat zij duidelijk aangeven waarom jullie denken dat je hiervoor in aanmerking komt. Uiterlijk 4 maart 2023 volgt de beslissing of je via de hardheidsclausule wel of niet op het Gerrit van der Veen College plaatsbaar bent.

Heb je nog vragen? Mail dan gerust naar groep8@gerritvdveen.nl.