020 – 679 99 05       Contact    

Aanmelding brugklassen 2024-2025

Aanmelding voor de Centrale Loting en Matching 2024-2025

 

Leuk dat je je wilt aanmelden voor onze school! Voor het schooljaar 2024-2025 hebben we plaats voor 145 brugklassers, waarvan 55 voor vwo, 55 voor havo of havo/vwo, en 35 direct geplaatste DaMu-leerlingen via de vooropleiding.

Cultuurprofielschool
Wij zijn een cultuurprofielschool. Leerlingen die bewust kiezen voor creativiteit, kunst en cultuur zijn op het Gerrit van der Veen College heel erg op hun plek en zeer welkom. Kies je voor creatief, dan kies je voor het Gerrit en zet je ons op nummer één!

Inschrijven
De inschrijvingen zijn van 20 t/m 31 maart 2024 en lopen via het ouderportaal van ELK.

Heb je interesse in de Kunst+klas?
Ook dan moet je je eerst aanmelden bij ons op school. Pas na plaatsing kun je aangeven dat je graag naar de Kunst+klas wilt.

De stappen zijn als volgt:

  1. Zet het Gerrit van der Veen op nr 1 op je voorkeurslijst
  2. Meld je aan bij het Gerrit van der Veen College via het ouderportaal van ELK (aan de basisschool vragen hoe dat gaat)
  3. Wacht op de uitslag
  4. Ben je bij ons geplaatst? Dan ontvang je een mail waarin gevraagd wordt aan te geven of je naar de Kunst+klas wilt.
  5. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor Kunst+ kijken we of er genoeg plek voor iedereen is.
  6. Bij overaanmeldingen voor de Kunst+klas vragen we je om een filmpje over jezelf en je kunstzinnige interesses op te sturen.

 

Voorrang
Er is voorrang voor onze leerlingen van de DaMu-opleidingen. Leerlingen die les hebben bij LMIPA of de NBA vormen een aparte DaMu-klas. Het lesrooster van de DaMu-klas wordt aangepast aan het rooster van de dansacademies. Andere leerlingen met voorrang zijn de leerlingen die les krijgen op het conservatorium of een andere hogeschool, denk aan bijvoorbeeld dansers van 5 o‘Clock. Zij krijgen voorrang en in overleg wordt er naar hun rooster gekeken. Deze leerlingen worden in de kunst+klas geplaatst. De kunst+ en de damuklas hebben les op het Kleine Gerrit, de dependance aan de Moreelsestraat 19.

Hardheidsclausule
Ouders/wettelijke verzorgers kunnen een beroep doen op de hardheidsclausule wanneer zij van mening zijn dat voor hun kind een plaatsing op één specifieke VO-school noodzakelijk is. Hiervoor is bij OSVO een centraal loket ingericht. Meer informatie over het proces en op welke gronden u een beroep kunt doen op de hardheidsclausule vindt u Centraaal Loket Hardheidsclausule – Loting & Matching 2024-2025: Vereniging OSVO.