020 – 679 99 05       Contact    

Eindpresentatie op de Breitner Academie 18 april

De afgelopen tien weken hebben vier van onze leerlingen deelgenomen aan de Kunsttalentklas van de Breitner Academie: Zoë de Groot, Johanna van Raab, Elio la Lay en Faye Langendorff. Dinsdag 18 april was de eindpresentatie waarin alle werken werden gepresenteerd.  Elio en Johanna hebben portretten gemaakt, Zoë een gigantische vlinder van metaal en Faye een superhandige tas voor al je schildersbenodigdheden, inclusief telefoontas! 

Studio Breitner is een opleiding op gebied van beeldende kunst, podiumkunst en film. In dit specifieke kunsttalentprogramma werken leerlingen van verschillende VO scholen aan korte- en langlopende beeldende opdrachten. Tijdens de lessen maken zij gebruik van diverse didactische werkvormen en komen er bronnen uit de hedendaagse beeldende kunst aan bod. Middels concrete oefeningen wordt er gewerkt aan beeldend onderzoek en taalvaardigheid in relatie tot kunst. Het programma wordt afgerond met een presentatie van het portfolio, de gemaakte opdrachten en het werkproces. Deelnemers met voldoende participatie krijgen een certificaat van deelname.  

In september start een nieuwe ronde van de Breitner Kunsttalentklas voor leerlingen vanaf de derde klas. Heb je interesse? Meld je dan aan bij je kunstdocent of mentor.