020 – 679 99 05     Personeel    Contact    

Praat mee

Wij vormen de leerlingenraad van het Gerrit van der Veen College. We zijn een groep enthousiaste leerlingen die zich bezighoudt met de volgende zaken:

  • het organiseren van leuke acties en momenten voor de leerlingen (zoals de jaarlijkse rozenactie op valentijnsdag);
  • het vormen van een aanspreekpunt voor leerlingen;
  • het vertegenwoordigen van leerlingen binnen de school.

Aan het begin van een nieuw schooljaar wordt er een nieuwe raad van 10 leden samengesteld uit klassenvertegenwoordigers. De raad komt eens in de drie weken bijeen voor overleg en heeft gesprekken met de schoolleiding, docenten en andere leerlingen.
Wij vinden dat er altijd ruimte is voor verbetering: een nóg fijnere sfeer en nóg beter onderwijs. Dat willen we als leerlingenraad samen doen met leerlingen, medewerkers én ouders. Dus, als jij ideeën hebt over wat je anders zou willen zien op school, als er iets is waar jij tegenaan loopt of als je gewoon onze hulp nodig hebt, laat het ons weten door te mailen naar: leerlingenraadgvdv@gmail.com

Het Gerrit van der Veen College vindt een gezonde ontwikkeling van de leerlingen erg belangrijk. Daarom vinden we het belangrijk roken zo veel mogelijk terug te dringen. Vanaf januari 2020 willen we daarom de regels over tabak duidelijk formuleren en aanscherpen. De volgende regels gaan in principe gelden.
• Het schoolgebouw, de achtertuin en het kleine pleintje voor de school met het monument voor Gerrit van de Veen zijn rookvrij.
• Leerlingen van het eerste en tweede leerjaar mogen gedurende schooltijd, schoolactiviteiten en tijdens de schoolpauzes niet roken. Na de zomervakantie gaan we kijken of dat ook voor derde jaars gelden.
• Docenten die roken, moeten dit buiten het zicht van de leerlingen doen.

Lees hier het Leerlingenraadreglement en onze Doelstellingen.

Leden:
Sarah Brunings 6VA
Steijn Zwart (6VB) Penningmeester 
Maaike Los (5VB) Vice-Voorzitter  
June Heiting (4VA) Voorzitter  
Jolie van Loenen (4HB)  
Oliva Smissaert (3VA)  
Levi Appelboom (3HC  
Boele Steensma (2VA)  
Helena Tuuk (1A)  

Leerlinggeleding medezeggenschapsraad
June Heiting. Zie verder de pagina van de MR.

 

Leerlingencommissies

Naast de leerlingenraad kent het Gerrit van der Veen College nog vier andere leerlingencommissies:

Feestcommissie: deze groep organiseert samen met de schoolleiding jaarlijks drie feesten. De feestcommissie regelt deze feesten van a tot z, aan alle details wordt gedacht wat maakt dat elk schoolfeest een waar spektakel is.
Commissie Licht en Geluid: deze groep zorgt voor mooie verlichting en goed geluid bij evenementen in de aula. Een mooie groep voor de techneuten onder ons, want je kan er veel leren en het is bovendien super gezellig! 
Schoolkrantredactie: deze groep wordt binnenkort in het leven geroepen en houdt online de laatste nieuwtjes en weetjes bij.
Brugklascoaches, iedere brugklas wordt vanaf de kennismakingsmiddag begeleid door drie brugklascoaches. Dit zijn enthousiaste leerlingen uit de vierde klas die de brugklassers helpen om zich snel thuis te voelen op hun nieuwe school. De coaches zijn er op allerlei belangrijke momenten bij in het eerste jaar: tijdens het kamp, de sinterklaasviering maar ook op sportdagen en excursies.