020 – 679 99 05       Contact    

Schoolexamens muziek

Op donderdag 30 maart werden de A Hal en de aula weer eens overspoeld met een overdosis kunst van de disciplines beeldend en muziek. Eerst was er om 18.30 een sfeervolle en goedbezochte opening van de examenexpositie beeldend in de A Hal (zie elders in deze rubriek). Onder het genot van een hapje en een drankje vloog het uur voorbij en stapten we binnen in een eveneens heel volle aula voor een avondvullend programma muziek van in totaal 22 leerlingen die elk twee stukken speelden, waaronder de (verplichte) eindexamencompositie. In een zeer enthousiaste ambiance werden de pannen van het dak gespeeld. Aan het einde van de avond gingen de voetjes zelfs van de vloer. Traditioneel wordt de techniek (licht, beeld en geluid) op zo’n avond verzorgd door onze leerlingen van de Licht, Beeld en Geluidclub.

Sinds enkele maanden worden concertavonden ook vastgelegd met HD camera’s zodat leerlingen niet alleen een waardevolle herinnering aan deze avond overhouden maar ook een eventuele aanvulling op hun portfolio.

De laatste jaren komen er ook scouts van Kunstbende naar deze avond. En er zullen dus ook weer leerlingen van het Gerrit te zien zijn op de voorrondes van die happening.


Fotografie: Mikkie Thuis, 5H