020 – 679 99 05       Contact    

Activiteiten

Kamp 

Eerste klas: Introductiekamp
Leerlingen uit de brugklas zijn in september op introductiekamp naar Overasselt geweest. Hoe ze daar genoten hebben zie je in dit filmpje, gemaakt door een paar leerlingen uit 1d!

Derde klas: Survivalkamp in de Ardennen of Kunstreis naar Zeeland,

Survival in de Ardennen
Per bus reis je naar de overweldigende natuur van de Belgische Ardennen. Je overnacht in tenten op een prachtig veld waar we helemaal op onszelf zijn. Het super avontuurlijke programma bestaat onder meer uit een dropping met kompas, tokkelen, kanoën, boogschieten, moutainbiken en speloncologie. Daarbij wordt je deskundig begeleid door de stoere mannen en vrouwen van Huski. ’s Avonds maak je je eigen eten klaar (bbq!) en is er gelegenheid voor spelletjes en lekker rond het kampvuur zitten…met of zonder gitaar.

Kunstreis naar Zeeland

Per trein en bus reis je naar Schouwen-Duiveland, het noordelijkste eiland van de provincie Zeeland. Onderweg stoppen we in Rotterdam, waar we twee uur lang te gast zijn op de Willem de Kooning Kunstacademie om inspiratie op te doen. Aan het eind van de dag arriveren we in het bungalowpark waar we zullen verblijven. Het programma bestaat uit verschillende workshops onder begeleiding van (kunst)docenten en kunstenaars. We beschikken over fietsen om ons op het eiland te verplaatsen. ’s Avond koken we ons eigen potje en is er tijd om te ontspannen…

Tijdens de kunstreis naar Zeeland hebben de leerlingen van het Gerrit van der Veen College hun eigen t-shirts getransformeerd met de welbekende Ti Di techniek. Daarna zijn we gezamenlijk naar het  naar het strand geweest om te spoelen, foto’s te maken en daar is een fantastisch resultaat uit gekomen.

4 havo en 5 vwo: buitenlandse reis

Met ingang van schooljaar 2017-2018 vinden de buitenlandse reizen in de bovenbouw plaats in de tweede helft van het schooljaar. Het grote voordeel daarvan is dat de reizen gedurende de eerste helft van het schooljaar voorbereid kunnen worden en leerlingen een actieve rol kunnen krijgen bij de invulling van het programma. Ook sluiten de reizen meer dan voorheen aan bij het kunst- en cultuurprofiel en bij het curriculum.

    

De leerlingen kunnen aan het begin van het schooljaar kiezen uit drie bestemmingen:

Parijs 4 havo

Deze reis is een culturele reis en sluit aan bij het C&M profiel. Het vervoer is per trein en we verblijven in jeugdhostel St. Christopher’s Canal in het 19e arrondissement. Mogelijke programmaonderdelen: fietstour, excursies naar Musée d’Orsay, Louvre, Centre Pompidou, Versailles, Musée Rodin, Musée Bourdelle, workshops in Parc de la Vilette, taalopdrachten.

Berlijn 4 havo
Deze reis heeft een historisch karakter en sluit aan bij het E&M profiel. Het vervoer is per touringcar en we verblijven in St. Christopher’s in de wijk Mitte. Mogelijke programmaonderdelen: fietstour, excursies bijvoorbeeld naar Sachsenhausen, Jüdisches Museum, Stasimuseum, workshops op gebied van streetart en theater, uitwisselingsproject met Schillergymnasium.

Barcelona 4 havo
Deze reis heeft een natuurwetenschappelijk karakter en sluit aan bij het N&G /N&T profiel. Het vervoer is per vliegtuig. Verblijf: St. Christopher’s (vlak bij Plaza Catalunya). Mogelijke programmaonderdelen: fietstour, excursies naar CosmoCaixa (wetenschapsmuseum), botanische tuin, aquarium, Olympisch Museum en Camp Nou, workshops flamenco, strandsporten.

Parijs 5 vwo
Deze reis is een culturele reis en sluit aan bij het C&M profiel. Het vervoer is per trein en we verblijven in Generator Hostel in het 10e arrondissement. Mogelijke programmaonderdelen: fietstour, excursies naar Musée d’Orsay, Louvre, Centre Pompidou, Versailles, Musée Rodin, Musée Bourdelle, workshops in Parc de la Vilette, taalopdrachten.

Krakow 5 vwo
Deze reis is een historische en muzikale reis en sluit aan bij het E&M profiel. Het vervoer is per vliegtuig. We verblijven in Momotown hostel. Mogelijke programmaonderdelen: excursies naar joodse wijk Kazimierz, Oswiecim (Auschwitz-Birkenau), Wieliczka zoutmijnen, uitwisselingsproject met het muzieklyceum.

Cambridge 5 vwo
Deze reis heeft een natuurwetenschappelijk karakter en sluit aan bij het N&G/N&T profiel. Het vervoer is per vliegtuig en trein. We verblijven in het YHA Cambridge. Mogelijke programmaonderdelen: University museum of Zoology, Sedgwick museum of Geology, Cambridge Science Centre, Cambridge museum of Technology, Imperial War Museum Duxford, diverse sportactiviteiten (roeien, rugby, cricket).

Amsterdam/Nederland
Deze meerdaagse reis is voor leerlingen die zijn blijven zitten of niet mee kunnen naar het buitenland. De meerdaagse reis zal bestaan uit een aantal excursies in Nederland en in en om Amsterdam. Deze reis is toegankelijk voor elke leerling in elk profiel.

Topscore organiseert activiteiten na schooltijd. De activiteiten zijn gratis en zijn bedoelt voor de OB klassen. Schrijf je nu in voor Topscore streetdance of meidenvoetbal. Klik hier voor de flyer.
Schrijf je in via topscore.gerrit@gmail.com.

Heb je vragen of opmerkingen mail dan naar topscore.gerrit@gmail.com.
Wees snel met inschrijven want vol=vol!

Bekijk het Topscore020 promofilmpje!